25 augustus 2017

Lidmaatschap

NPB-lid zijn is voordeliger dan je denkt. Om te beginnen krijg je als welkomstbonus de eerste twee maanden van het lidmaatschap (met alle bijbehorende voordelen) gratis! Daarna betaal je per maand 0,7 procent van je salaris (brutoschaalbedrag) aan contributie, met een minimum van € 7,75 en een maximum van € 14,50.

Deze contributie wordt automatisch op je salaris ingehouden en naar de NPB overgemaakt door je werkgever.

Aanmelden als lid
Jezelf aanmelden als lid van de NPB kan heel gemakkelijk door HIER te klikken. Na het insturen van het basisformulier nemen wij persoonlijk contact met je op om de inschrijving af te ronden.

Bekijk hier de NPB in vogelvlucht.

(Vervroegd) gepensioneerden
(Vervroegd) gepensioneerde collega’s komen in aanmerking voor het minimumtarief van € 7,75 per maand. Die aanspraak geldt vanaf het moment dat ze hun (vervroegd) pensioen zelf bij de bond melden; die informatie krijgt de NPB namelijk niet van het korps.

Vrijwillige politie
Leden van de vrijwillige politie betalen € 7,75 per maand.

Geld terug via de Belastingdienst
Politieambtenaren kunnen hun vakbondscontributie één keer per jaar fiscaal laten verrekenen bij de bepaling van hun nettoloon. Het betaalde bedrag wordt dan van het brutoloon afgetrokken, waardoor je die maand minder loonbelasting en sociale premies hoeft te betalen. Indirect krijg je daardoor 40 tot 50 procent van de betaalde NPB-contributie terug.

Welkomstgeschenk
Als je lid wordt van de NPB krijg je niet alleen de eerste twee maanden contributie kado, maar ook een welkomstgeschenk naar keuze uit de onderstaande lijst:

  • Cadeaubon van €35 bij Cash for Cops
  • VVV-bon ter waarde van €30
  • Een donatie aan War Child
  • Een donatie aan Amnesty International
  • Een donatie aan Artsen Zonder Grenzen

Cash For Cops-waardebon
Als kersvers NPB-lid kun je als welkomstgeschenk kiezen voor een cadeaubon van maar liefst €35 te besteden bij Cash for Cops. Deze exclusieve webshop voor NPB-leden biedt een uitgebreid assortiment met honderden producten tegen speciale tarieven. Van multitools, ledzaklampen, badgehouders, tot hoogwaardige operationele handschoenen en andere gadgets voor aan je koppel of riem. Is je koppel al vol genoeg? Geen probleem. Met een groot assortiment fashion accessoires, horloges en sieraden is er voor elk wat wils. Of kies bijvoorbeeld voor een originele Bobby antidiefstalrugzak.

Profiteer van het uitgebreide assortiment tegen exclusieve ledenprijzen door je als NPB-lid aan te melden via de website https://npb.cashforcops.nl.

Heb je als welkomstgeschenk gekozen voor de cadeaubon van Cash for Cops? Dan wordt de €35 shoptegoed automatisch aan jouw account toegevoegd. Kies je voor een of meer producten onder de €35, dan blijft het restant van jouw shoptegoed gewoon staan voor je volgende aankoop. Valt je oog op een wat duurder cadeau? Geen probleem. Jouw €35 wordt op het totaalbedrag in mindering gebracht en het restant betaal je eenvoudig via iDEAL. Shoppen maar!

Maak een collega NPB-lid!
Overtuig ook je collega’s van de voordelen van het NPB-lidmaatschap. Dat levert geen win-winsituatie op, maar een win-win-winsituatie! Voor elk nieuw lid die jij werft, ontvang je namelijk €5 shoptegoed bij Cash for Cops.

Aanmelden als lid
Jezelf aanmelden als lid van de NPB kan heel gemakkelijk door HIER te klikken. Na het insturen van het basisformulier nemen wij persoonlijk contact met je op om de inschrijving af te ronden.

Opzeggen
Opzeggen van het NPB-lidmaatschap kan door HIER te klikken. Let op: we sturen je altijd een ontvangstbevestiging. Heb je die niet gekregen, dan heeft je opzegging ons dus niet bereikt.

Opzegtermijn
Dat is belangrijk, want voor opzeggingen is een termijn van twee kalendermaanden van kracht. Komt je opzegging bijvoorbeeld op 5 april bij ons binnen, dan wordt je lidmaatschap dus per 1 juli beëindigd.

Ook na je (vervroegd) pensioen kun je lid blijven van de politiebond. Wil je toch je lidmaatschap opzeggen, dan geldt ook hier een opzegtermijn van twee maanden. In beide gevallen komt je lidmaatschap dus niet automatisch per direct te vervallen.