De moeite waard: NPB/GdP-seminar Politiewerk & rechts-populisme

Op 12 en 13 juni 2017 presenteren de NPB en de afdeling Noordrijn-Westfalen van de Duitse politiebond GdP een seminar over internationale politiesamenwerking in tijden van toenemend extremisme en rechts-populisme.

 

In Schloß Gimborn in Marienheide (Duitsland) zal een select gezelschap van geleerden en politiemensen dit onderwerp dan van meerdere kanten onder de loep nemen en hun inzichten en ervaringen delen. 

Dag 1

Dag 1 begint met een bespreking van de actuele politieke ontwikkelingen in Nederland en Duitsland en de gevolgen daarvan voor het werk van de (politie)vakbonden. Daarna volgt een uitgebreide bespreking van de geschiedenis van het rechts-populisme en fascisme, met specifieke aandacht voor de rol van de politie in zo’n maatschappij. Gastsprekers zijn een rechtspsycholoog van de Goethe Universität in Frankfurt am Main en een in (extreem-)rechts gespecialiseerde socioloog vanuit Villa ten Hompel.

Dag 2

Op Dag 2 wordt ingezoomd op de huidige situatie van het rechts-populisme in Europa en met name in Duitsland en Nederland. Een van de gastsprekers is een Nederlandse collega van het Team ContraTerrorisme, Extremisme & Radicalisering (CTER), DIK Landelijke Recherche.

Aanmelden

Wil jij als NPB-lid deelnemen aan deze tweedaagse? Meld je dan vandaag nog aan door HIER TE KLIKKEN!

Deelname (inclusief overnachting) is gratis en je kunt er vakbondsverlof voor opnemen.

 

Terug