Samenlevingscontract voor een NPB-prijsje

Ongehuwd samenwonende NPB-leden kunnen via de bond extra voordelig een samenlevingscontract laten afsluiten. Een dergelijk contract kan erg nuttig zal bij de gezamenlijke huur/koop van een woning, het krijgen van kinderen en de aanspraak op een partnerpensioen of een erfenis.

 

Via de NPB heb je de keuze uit verschillende samenlevingscontracten. Een basiscontract voor € 108,90 of een uitgebreid contract voor € 199,65.

Basiscontract

Met het basiscontract regel je alleen een gemeenschappelijke huishouding. Dat is in sommige gevallen voldoende, bijvoorbeeld als je aanspraak wilt kunnen maken op vergoedingen waarop ook gehuwden recht hebben.

Uitgebreid contract

Het uitgebreide contract regelt ook de onderlinge aanspraken op het partnerpensioen. Het verblijvingsbeding zorgt ervoor dat na het overlijden van één van de twee partners de ander de gezamenlijke bezittingen erft.

Het contract wordt afgesloten via Notariskantoor De Tijd, een gerenommeerd notariaat waar we al jaren zaken mee doen. Het kantoor is goed bereikbaar en je kunt er gratis parkeren.

Meer weten?

Download hieronder de informatiebrochure!