17 november 2022

Zaterdag 26 november: Nederland verdient beter!

De NPB roept zijn leden op aanstaande zaterdag naar het Olympisch Stadion in Amsterdam te komen voor de aftrap van het FNV-actietraject Nederland verdient beter! Kom samen met collega’s, familieleden en/of vrienden naar de hoofdstad om het kabinet een duidelijk politiek signaal te geven: wij willen een rechtvaardig en sociaal beleid tegen de inkomenscrisis. De FNV organiseert gratis busvervoer. Meld je vandaag nog aan!

Sinds begin dit jaar is (ook) Nederland in de greep van een economische malaise met ingrijpende sociale gevolgen. Een torenhoge inflatie jaagt de kosten van levensonderhoud (steeds verder) op en drijft daardoor miljoenen Nederlanders (steeds meer) tot wanhoop.

Verbetering inkomenspositie
De overheid is aan zet om te zorgen voor overtuigende maatregelen die mensen uit de armoede houden. Helaas doet het kabinet Rutte IV tot nu toe weinig meer dan pleisters plakken. Als grootste vakcentrale van Nederland – waarbij ook de NPB is aangesloten – gaat de FNV voorop in de strijd om daar verandering in te brengen. Het is tijd om de politiek onder druk te zetten om de inkomenspositie van miljoenen Nederlanders – werkenden, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden – structureel te verbeteren.

Naar een eerlijke verdeling
Dat begint met een simpel ding: de lonen moeten meestijgen met de prijzen. Er wordt op veel plekken voldoende winst gemaakt. Laten we dat geld eerlijker verdelen. Ook moet het minimumloon omhoog naar € 14 (vanaf 18 jaar inclusief de bijbehorende uitkeringen en de AOW) en de energierekening weer betaalbaar worden. En dit is allemaal mogelijk! Hoe? Door de ongelijkheid te verkleinen. Door een eerlijke bijdrage te vragen van de bedrijven en mensen met de grootste vermogens. 

Startschot actietraject
Om de FNV-eisen onder de aandacht te brengen en kracht bij te zetten gaat op 26 november het actietraject Nederland verdient beter van start. Dat gebeurt door een manifestatie in het Olympisch Stadion in Amsterdam, die begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 15:30 uur. Bondsvoorzitter Jan Struijs zal daar in ieder geval aanwezig zijn om de steun van de NPB te laten zien (en horen). Kom hem vooral gezelschap houden!

NPB-voorzitter Jan Struijs samen met FNV-voorzitter Tuur Elzinga tijdens het NPB-congres in Assen.

Schouder aan schouder
We staan op een kantelpunt. Dit is het moment om samen voor grote verandering te zorgen. De FNV wil die strijd aangaan. We kunnen hem winnen als genoeg mensen schouder aan schouder optrekken. Doe je met ons mee? Misschien denk je: bij mij valt het allemaal nog wel mee. Kom dan niet voor jezelf, maar voor een ander. Want die heeft jou keihard nodig.

Gratis busvervoer
FNV-leden – en dus ook NPB-leden – kunnen gebruikmaken van gratis busvervoer naar Amsterdam vanaf 46 opstapplaatsen. Aanmelden daarvoor is mogelijk tot en met woensdag 23 november 18.00 uur. N.B. Eigen vervoer en parkeerkosten worden niet vergoed, evenmin als regulier bus-, trein- en tramvervoer.

Meer weten?
Meer informatie over #NLverdientbeter vind je HIER.