13 oktober 2020

Troubleshooters gezocht!

Lijkt het jou de moeite waard om collega’s in een minder leuke periode van hun loopbaan – bijvoorbeeld tijdens een VIK-onderzoek of een re-integratietraject – te kunnen helpen met een luisterend oor en deskundig advies? Meld je dan aan bij de NPB voor een oriënterend gesprek over onze individuele belangenbehartiging (IBB).

Dit vakbondswerk levert in de regel dankbare reacties op. Je doet het vanuit een IBB-team met collega’s uit meerdere lagen van het korps. Indien nodig kun je de hulp inroepen van de juristen en advocaten op het NPB-hoofdkantoor.

Gratis opleiding
Elk voorjaar en najaar organiseert de NPB een gratis opleiding voor individuele belangenbehartigers, bestaande uit vier losse cursusdagen. De IBB-coördinator van een afdeling bepaalt of iemand uit zijn eenheid deze opleiding kan gaan volgen.

Kom ons helpen collega’s te helpen! Vooral in Oost-Brabant en binnen de Landelijke Eenheid kunnen we wat nieuw IBB-bloed goed gebruiken.

Meer weten?
Mail naar eenheidsbestuurder Rianne Wisselink. Zij zorgt dan dat de IBB-coördinator van jouw NPB-afdeling contact met je opneemt.