11 februari 2020

Themadag politie en social media

Op vrijdag 3 april 2020 presenteert de NPB de themadag No Filter – Social Media voor Jong en oud. Laat je bijpraten over de mogelijkheden en de impact van (sociale) media tijdens het politiewerk en daarbuiten: ervaringsdeskundigen werpen hun licht op de voor- en nadelen van deze nieuwe communicatiemiddelen.

Meld je vandaag nog aan VIA DEZE LINK!

Symbiose
Het doel van de dag is het behouden en creëren van symbiose tussen ‘de oudere generatie’ en ‘de jongere generatie’ binnen de politie. Hoe kunnen we van elkaar leren, elkaar beter leren kennen en beter begrijpen waarom we de dingen doen zoals we ze in het huidige informatietijdperk doen?

Persoonlijke beleving
Centraal staat het gebruik van nieuwe media. Welke invloed heeft dat op het imago van de politie? Waar ligt de grens tussen politiewerk en privégebruik? Waarom kiest de politie voor de productie van vlogs en voor het meewerken aan programma’s als Dienders en Burgwallen, die een behoorlijke inkijk opleveren in de persoonlijke beleving van het politiewerk en de politieopleiding?

Comfortzone
Latifa al Ayachi, NPB-programmamanager inclusie: ‘We streven naar een inspirerende en interessante dag, met volop ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen en gedragswetenschappelijke inzichten. In combinatie met een interactief programma willen wij de politie medewerkers uitdagen om buiten hun comfortzone te stappen en in real-life het echte gesprek met elkaar aan te gaan en elkaars wereld iets beter te begrijpen.’

De themadag vindt van 10.00 tot 13.00 uur plaats op de Marinebasis (Kattenburgerstraat 5) in Amsterdam.

Meer over:
Vereniging