28 maart 2019

Sta op voor een socialer Nederland!

Vier op woensdag 1 mei de Dag van de Arbeid in Amsterdam - samen met je collega’s, vrienden, familie en duizenden anderen! Op het Museumplein presenteert de FNV vanaf 14.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) een actieprogramma, dat wordt gevolgd door een protestmars naar de Dam vanaf 15.00 uur. En let op: FNV-leden kunnen gratis met de trein naar de hoofdstad.

Het thema van de 1 mei-viering van de FNV is dit jaar: Sta op voor een socialer Nederland! Het podiumprogramma en de mars staan dan ook in het teken van drie eisen aan het adres van het kabinet Rutte III.

  • Echte banen – een miljoen extra vaste contracten en vijf procent meer loon
  • Hogere sociale standaard – voor iedereen een leefbaar loon
  • Goed pensioen – voor iedereen

Gerechtvaardigde eisen
Op de Dag van de Arbeid vieren we ook wat de vakbeweging tot nu toe allemaal heeft bereikt: de achturige werkdag, vrij zijn in het weekend, vakantiedagen, veilige en gezonde werkomstandigheden en nog heel veel meer. Maar we laten ook zien wat we vandaag de dag willen bereiken: een eerlijk salaris, een goed contract en een fatsoenlijk pensioen.

Gratis treinkaartje
Het NPB-bestuur zal zeker van de partij zijn in Amsterdam en hoopt daar ook de nodige collega’s aan te treffen, al dan niet met creatieve spandoeken voor in de protestmars. NPB-leden kunnen een gratis treinkaartje naar Amsterdam aanvragen via deze link.

Meer weten over de Dag van de Arbeid 2019? Raadpleeg deze pagina met veelgestelde vragen! Poster downloaden om te verspreiden? Klik hier!

Meer over:
Pensioen