26 februari 2020

Politiebonden roepen actieteams bijeen

De politiebonden hebben hun regionale actieteams opgeroepen voor een gezamenlijk actieberaad op woensdag 11 maart. Sinds november wordt er met minister Grapperhaus onderhandeld over een package deal: de invoering van een vroegpensioenregeling vanaf 2021 PLUS de uitvoering van een noodplan om de werkdruk te verminderen. De gesprekken daarover verlopen echter nog altijd uitermate stroef.

Ook kunnen acties noodzakelijk blijken als de werkgever de komende maanden moeilijk gaat doen over onze wensen voor een nieuwe politie-CAO vanaf 1 januari 2021.

Voldoende reden dus om de actieteams op te starten! Stap 1 is het inventariseren van de troepen en afspraken maken over het versterken van onze slagkracht waar nodig, bijvoorbeeld door het werven van nieuwe actietalenten. In korte tijd moet het de werkgever duidelijk worden dat de bonden er klaar voor zijn om (langdurig) in actie te komen.

----------------

Voel jij er wel wat voor om lid te worden van een actieteam of op een andere manier een bijdrage te leveren aan acties? Neem dan contact op met de collega’s die jouw NPB-afdeling besturen en bestieren!

Meer over:
Package deal