20 juli 2021

Onderste steen moet boven komen in onderzoek naar dood motoragent

Afgelopen vrijdag vormde een lang lint aan politiecollega’s een erehaag door Rotterdam om afscheid te nemen van collega Arno de Korte, die op 7 juli tijdens de dienst om het leven kwam. Arno was een geliefde collega en zijn overlijden brengt de blauwe familie intens veel verdriet. Tegelijkertijd overheerst er ook ontzettende woede over de omstandigheden rond zijn dood.

De 47-jarige motoragent kwam op 7 juli in botsing met een vrachtwagen. De bestuurder reed vervolgens door maar werd later op de dag aangehouden in Melissant. Hij wordt ervan verdacht opzettelijk de motor te hebben aangereden. De woede is groot omdat blijkt dat de verdachte in 2015 ook al betrokken was bij een aanrijding waarbij een motoragent zijn arm verloor en vorig jaar een fatale aanrijding veroorzaakte met een 79-jarige vrouw.

Zijn collega en goede vriend Mike deelde in het radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ zijn verhaal en verbijstering over de dood van Arno en de voorgeschiedenis.

De NPB heeft het volste vertrouwen in het TGO dat het onderzoek naar de dood van Arno draait maar ondersteunt collega en NPB-lid Mike ook nu hij zich genoodzaakt ziet zich uit te spreken. Zijn verhaal en alle reacties rechtvaardigen dat alles (dus ook de eerdere incidenten en wat daar tussendoor allemaal is gebeurd) onafhankelijk wordt onderzocht en dat de onderste steen boven komt.