19 november 2019

Om-armband voor St. Politie Veteraan

Nu ook verkrijgbaar via de NPB: een om-armband van modeontwerper Omar Munie. Laat zien dat je diversiteit een warm hart toedraagt en koop voor € 25 zo’n bijzondere armband. Het volledige aankoopbedrag van de NPB-exemplaren komt ten goede aan de Stichting Politie Veteraan, opgericht ter ondersteuning van individuele politiemensen, met name collega’s met mentale blessures.

Op de NPB-themadag over Vrede, Veerkracht en Veiligheid vertelde modeontwerper Omar Munie (op onderstaande foto in het midden) over een bijzonder initiatief ten bate van vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa: het verkopen van mooie, duurzame en handgemaakte armbanden om de Dream Factory en projecten van Cordaid te helpen financieren.

Reddingsvesten
De door Omar Munie ontworpen om-armbanden zijn gemaakt van gebruikte reddingsvesten waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Ze zijn geproduceerd in het duurzame atelier Dreamfactory in Den Haag door mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’.

Meerwaarde
In de lederen binnenkant is de tekst ‘Ik omarm diversiteit’ gedrukt. Door dit bandje te kopen en dragen kun je zichtbaar maken dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving.

Mentale blessures
Van de exemplaren die via de NPB verkocht worden gaat de volledige opbrengst naar de Stichting Politie Veteraan. Een initiatief van collega Dick Klein (links op onderstaande foto), gericht op het organiseren van ondersteuning aan individuele politiemensen, met name collega's met mentale blessures.

Bestellen?
De om-armband is in twee maten verkrijgbaar: 19 cm en 22,5 cm. Bestellen is mogelijk door 25 euro over te maken naar de Rabobank op nummer NL41RABO0331128411 ten name van NPB Utrecht. Daarbij graag vermelden:

  • OMARM-band + gewenste maat;
  • je NPB-lidmaatschapsnummer;
  • je adresgegevens.

Na ontvangst van het betalingsbericht krijg je het armbandje zo snel mogelijk toegestuurd.

Meer over:
Vereniging