19 april 2023

NPB zoekt per direct een juridisch secretaresse

De Nederlandse Politiebond zoekt per direct een juridisch secretaresse voor 28-35 uur per week. Het salaris bedraagt per maand minimaal € 2.433 bruto en maximaal € 3.112 bruto bij een voltijd dienstverband (35 uur). Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33 procent en 228 verlofuren bij een voltijd dienstverband. Solliciteren is mogelijk tot en met woensdag 17 mei aanstaande.

De NPB is een vakbond voor personeel van de Nationale Politie. Namens 28.000 leden zijn wij dagelijks in de weer om bij de werkgever betere arbeidsvoorwaarden te bedingen. Daarnaast hebben we een eigen juristen- en advocatenteam, dat dag in dag uit rechtshulp biedt aan leden die in problemen (dreigen te) komen op het gebied van bijvoorbeeld werk en inkomen, letselschade en strafrechtelijke vervolging. Iets wat elke politieambtenaar kan gebeuren.

Gelieerd aan de NPB is de BOA-bond voor buitengewone opsporingsambtenaren die werkzaam zijn bij gemeenten, provincie, Staatsbosbeheer et cetera. Zij kunnen ook voor rechtshulp bij ons terecht, maar dan op het gebied van het arbeidsrecht.

Als juridisch secretaresse ondersteun je ons juristen- en advocatenteam samen met nog twee juridisch secretaresses. Met elkaar zorgen jullie ervoor dat processtukken worden verwerkt, dossiers worden beheerd en de termijnen worden bewaakt. Daarmee dragen jullie bij aan een tijdige en zorgvuldige afhandeling van zaken voor onze leden.

Wie zijn wij?
De NPB is een warme en hartelijke organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baarn in het Huis voor Veiligheid, een prachtig pand dat recent is verbouwd tot een mooie, ruime en moderne werklocatie. We werken in een informele en gemoedelijke sfeer en staan in nauw contact met de andere politiebonden die in het pand gevestigd zijn.

Het juridisch secretariaat valt onder de afdeling Ondersteunende diensten met in totaal circa 13 collega’s. De afdeling Ondersteunende diensten is naast het juridisch secretariaat ook verantwoordelijk voor de ledenadministratie, de financiële administratie, ondersteuning bestuur en ondersteuning op ICT en facilitair gebied. Je ontvangt als juridisch secretaresse hiërarchisch leiding van het hoofd ondersteunende diensten.

Wat ga je doen?

  • Je onderhoudt contact met onze leden, de rechtbank en derden.
  • Je stelt zelfstandig correspondentie en andere (proces)stukken op en verwerkt deze.
  • Je verricht diverse ondersteunende werkzaamheden zoals postbehandeling, dossierbeheer en archivering.
  • Je bewaakt de termijnen en afspraken en neemt initiatief bij (dreigende) overschrijding.

Wat kun je?

Kennis en ervaring

  • Mbo werk- en denkniveau.
  • Je hebt kennis van juridisch administratieve processen.
  • Je bent handig met verschillende digitale systemen en hebt kennis van geautomatiseerde gegevensverwerking en bestandsbeheer.

Vaardigheden

  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je bent accuraat, discreet en stressbestendig.
  • Je hebt een dienstverlenende, flexibele en proactieve houding.

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een proeftijd van twee maanden. Je krijgt dus direct een vast contract. De functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt per maand minimaal € 2.433 bruto en maximaal € 3.112 bruto bij een voltijd dienstverband (35 uur). Je ontvangt vakantiegeld van 8,33 procent, een eindejaarsuitkering van 8,33 procent, 140 wettelijke verlofuren en 88 bovenwettelijke verlofuren bij een voltijd dienstverband. De Cao FNV Organisaties is van toepassing.

Sollicitatieprocedure
Bij vragen over de vacature kan je contact opnemen met Jamil Loukili via telefoonnummer 085 – 2366811. Indien je belangstelling hebt en denkt de persoon te zijn die wij zoeken, stuur dan uiterlijk 17 mei 2023 je cv, vergezeld van een motivatie, naar jloukili@politiebond.nl o.v.v. Sollicitatie juridisch secretaresse en ter attentie van Jamil Loukili, hoofd ondersteunende diensten.

Er kan een briefselectie worden gehouden. Dit betekent dat op basis van jouw brief met cv besloten wordt of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het sollicitatiegesprek vindt plaats met Jamil Loukili (hoofd ondersteunende diensten) en een collega van het juridisch secretariaat.

Meer over:
Vereniging