6 november 2022

Jubilarissendag NPB Oost-Brabant

De NPB zet zijn trouwe leden van tijd tot tijd graag in het zonnetje. De afdeling Oost-Brabant deed dat op 18 oktober jongstleden door de jubilarissen van 2022 te trakteren op een uitstapje naar dierenpark Dierenrijk in Mierlo. Bondsvoorzitter Jan Struijs kwam ook even langs om de verzamelde collega’s te feliciteren.

In totaal waren er zes jubilarissen aanwezig, sommige met een partner.
* Emiel Lammers (40 jaar lid)
* Linda van Rosmalen (25 jaar lid)
* Fred den Ouden (25 jaar lid)
* Petra Touwen (25 jaar lid)
* Anneke Hooghuis (25 jaar lid)
* Marcel van Hoof (25 jaar lid)

Toespraken
Dit gezelschap kreeg om te beginnen een heerlijke lunch aangeboden. Daarna begon het  officiële gedeelte: afdelingsvoorzitter Hans Kroezen sprak de jubilarissen één voor één toe en schudde daarbij de nodige anekdotes uit zijn mouw. Tot slot kregen de zes steunpilaren van de vereniging hun jubileumspeld overhandigd, inclusief een fraaie bos bloemen.  

Loyaliteit
Tijdens deze huldiging sloot ook bondsvoorzitter Jan Struijs aan. Namens het hoofdbestuur bedankte hij de jubilarissen voor hun belangrijke bijdrage aan het vakbondswerk van de NPB. Mede door hun blijvende loyaliteit kon de NPB nog altijd waarmaken waar hij 76 jaar geleden voor is opgericht: een kwalitatieve en strijdbare belangenbehartiging voor alle leden samen en voor individuele leden met een (dreigend) probleem.  

Rondleiding
Het tweede deel van het programma was een rondleiding door Dierenrijk, die begon in ‘de keuken’ van de dierentuin. Daarna werden de jubilarissen en hun partners in anderhalf uur tijd meegenomen langs de vele dieren in Mierlo – ‘van grote neushoorns tot kleine pinguïns; van trotse tijgers tot vrolijke kriebelvisjes’. Vaak werd daarbij ook iets verteld over deze dieren. Na de rondleiding kon iedereen op eigen houtje nog enige tijd in het park rondkijken.

Borrelen
Het evenement in Mierlo werd afgesloten met een drankje en een hapje. Omstreeks half zes ging iedereen weer huiswaarts met het goede gevoel dat deze invulling van de jubilarissendag zeker voor herhaling vatbaar is. Daarbij speelde uiteraard mee dat het op 18 oktober nog prachtig weer was, waardoor de jubilarissen niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk in het zonnetje waren gezet.

Meer over:
Vereniging