3 april 2021

JOB ALERT! Medewerker Intake

De Nederlandse Politiebond zoekt per direct een Medewerker Intake voor 35 uur per week (1,0 fte) die onze mooie organisatie wil komen versterken. Als Medewerker Intake ben je het eerste aanspreekpunt voor leden met vragen over bijvoorbeeld salaris en toelagen, ziekte, verlof, overplaatsing en disciplinaire maatregelen.

De NPB is een vakbond voor personeel van de Nationale Politie. Namens ruim 27.000 leden zijn wij dagelijks in de weer om bij de werkgever betere arbeidsvoorwaarden te bedingen. Daarnaast hebben we een eigen juristen- en advocatenteam, dat dag in dag uit rechtshulp biedt aan leden die in problemen (dreigen te) komen op het gebied van bijvoorbeeld werk en inkomen, letselschade en strafrechtelijke vervolging. Iets dat elke politieambtenaar kan gebeuren.

Wie ben jij?
Als Medewerker Intake ben je het eerste aanspreekpunt voor leden met vragen over bijvoorbeeld salaris en toelagen, ziekte, verlof, overplaatsing en disciplinaire maatregelen. Je ontvangt als Medewerker Intake hiërarchisch leiding van het Hoofd Individuele Belangenbehartiging, cluster Disciplinair & Ontslag, Salaris & Inschaling, Aspiranten, Strafrecht en diverse specialistische rechtsgebieden. Je werkt in een team binnen de afdeling Individuele Belangenbehartiging, maar door je werk sta je ook in verbinding met regiobestuurders en kaderleden van onze vereniging.

Wie zijn wij?
De NPB is een warme en hartelijke organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers. Vanaf eind april is het hoofdkantoor gevestigd in Baarn in het Huis voor Veiligheid, een prachtig pand wat net van top tot teen onder handen is genomen en tot een mooie en moderne werklocatie is gemaakt. We werken samen in een informele en gemoedelijke sfeer en staan ook in nauw contact met andere politiebonden uit hetzelfde pand.

Wat ga je doen?

 • Registreert hulpvragen van leden op het gebied van ambtenarenrecht, sociale zekerheid, letselschade en strafrecht.
 • Beantwoordt telefonisch dan wel schriftelijk eenvoudige juridische vragen van leden en zet in overleg met de leidinggevende meer complexe vragen door naar kwestiebehandelaars, procesjuristen en advocaten.
 • Het verrichten van andere, lichte juridische werkzaamheden, bijvoorbeeld het opstellen en indienen van pro forma- of standaardbezwaarschriften en ingebrekestellingen.
 • Noteert en bewaakt termijnen en de opvolging van de beantwoording van vragen en signaleert wanneer vragen te lang blijven liggen.

Wat kun jij?
Kennis en ervaring

 • Hbo-werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring van het bestuursrecht;
 • Kennis en ervaring in specifiek het ambtenarenrecht is een pre;
 • Ervaring in het juridische veld is een pre;

Vaardigheden

 • Sociale en communicatieve vaardigheden voor het behartigen van de belangen van cliënten.
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen voor het beoordelen, afhandelen dan wel doorverwijzen van kwesties.
 • Accuratesse voor het bijhouden van termijnen en vormen en bijhouden van dossiers.
 • Stressbestendigheid;
 • Flexibele instelling.

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met een proeftijd van één maand en –bij voldoende functioneren- uitzicht op een vast contract.
De functie is ingedeeld in schaal 9 en het salaris bedraagt per maand minimaal € 2.701, - bruto en maximaal € 3.582, - bruto bij een fulltime dienstverband (35 uur). Je ontvangt vakantiegeld van 8,33%, een eindejaarsuitkering van 8,33%, 5,6 weken verlof en jaarlijks 32 uur levensfasebudget bij een voltijd dienstverband.
De CAO FNV Organisaties is van toepassing.

Sollicitatieprocedure
Bij vragen over de vacature kan je contact opnemen met Willem de Klein, Hoofd Individuele Belangenbehartiging van het cluster waaronder de Intake valt, via telefoonnummer 085 – 8900 425. Indien je belangstelling hebt en denkt de persoon te zijn die wij zoeken, stuur dan je CV, vergezeld van een (korte) motivatie vóór 30 april 2021 naar ljanse@politiebond.nl o.v.v. Sollicitatie Medewerker Intake en ter attentie van Willem de Klein.

Meer over:
Vereniging