23 januari 2018

Hoofdbestuurders gezocht!

De voorbereidingen voor het NPB-congres in Enschede op dinsdag 29 en woensdag 30 mei zijn in volle gang. Onderdeel daarvan is ook het houden van verkiezingen voor dertien onbezoldigde hoofdbestuurders. Zij vormen vanaf 30 mei samen met drie bezoldigde krachten (voorzitter, secretaris, penningmeester) het hoofdbestuur.

Elke NPB-afdeling heeft recht op één onbezoldigde hoofdbestuurder, te kiezen door de leden van de afdeling. Als richtlijn bij de werving van kandidaten geldt de volgende profielschets, opgesteld door de ledenvertegenwoordigers in de bondsraad.

  • Het is belangrijk dat je een sterk moreel kompas hebt en de kernwaarden van de NPB onderschrijft.
  • Als hoofbestuurder is het belangrijk dat je enthousiast bent om je in te zetten voor jouw collega’s. Je hebt een groot rechtvaardigheidsgevoel en bent in staat je onafhankelijk op te stellen.
  • Als hoofdbestuurder ben je de schakel tussen het NPB-hoofdbestuur en de NPB-afdeling in de eenheid en je weet wat er leeft op de werkvloer. Je bent bekend met de ‘couleur locale’ en speciale behoeften van jouw afdeling. Je bent in staat om hier op in te spelen binnen de bestaande NPB- kaders en hierin een verbindende rol te pakken richting hoofdbestuur, en waar van toepassing andere bondsorganen.
  • Van een hoofdbestuurder wordt verwacht dat je minstens één dag in de week beschikbaar bent om de NPB te vertegenwoordigen. Dit doe je in de afdeling en in de eenheid en daarnaast komt het voltallige hoofdbestuur gemiddeld één keer per maand bij elkaar.
  • Als hoofdbestuurder ben je daarnaast als ambassadeur – afhankelijk van je kennis, kunde, ervaring en interesse – inzetbaar op één of meerdere landelijke thema’s/dossiers.
  • De functie van hoofdbestuurder is een vrijwilligersfunctie en voer je uit naast je reguliere functie bij de NP. In principe word je voor een termijn van 4 jaar gekozen.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met je afdeling. De kandidaatstelling sluit op woensdag 28 februari.

Meer over:
NPB
Vereniging