Hans van Duijn Oud-voorzitter/NPB-erelid

Druk met drugs 2024

Het lijkt of er begin 2024 plotseling van alles gebeurt rondom het drugsvraagstuk. Een internationale conferentie in Amsterdam, een congres in Driebergen, een symposium in Utrecht. Maar zo plotseling is dat natuurlijk niet. De tijd is rijp voor een evaluatie van het drugsbeleid, aldus LEAP NL – de Nederlandse tak van een internationaal netwerk van (oud-)politiemensen en andere deskundigen die een alternatief bepleiten voor de war on drugs.

Amsterdam
Uitgedaagd door demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz heeft burgemeester Halsema van Amsterdam op vrijdag 26 januari een internationale conferentie belegd om het Nederlandse drugsbeleid eens goed tegen het licht te houden. Ze laat zich niet zomaar vanuit Den Haag in de hoek zetten als een naïeveling. Bravo!

Op de Amsterdamse studiedag zal onder andere onze LEAP-vriend uit Engeland, voormalig undercoveragent Neil Woods, schrijver van het boek ‘Good cop, bad war’, zijn licht over de kwestie laten schijnen. Zelf zijn wij van LEAP NL vanzelfsprekend ook van de partij.

Voormalig drugsinfiltrant Neil Woods in gesprek met Hans van Duijn

Driebergen
Op woensdag 7 februari 2024 vindt in Driebergen het Nationaal Drugscongres 2024 plaats, georganiseerd door ZonMw, in samenwerking met de ministeries van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Trimbos-instituut. Ook daar zal LEAP NL niet ontbreken. Tijdens deze studiedag worden de stand van de wetenschap en praktijkervaringen met elkaar in verband gebracht. Kan het anders, kan het beter?

HUB50
Op woensdag 30 januari houdt LEAP NL zelf een symposium, getiteld ‘Hoe verder met het drugsbeleid?’ Deze bijeenkomst vindt plaats in HUB50 van de Nationale Politie in Utrecht vanaf 9:30 uur. Naast Neil Woods zal daar ook onze eigen Joop de Schepper (eenheidsleiding Noord-Nederland) het woord voeren als voorzitter van LEAP NL.

Vijf andere sprekers maken de rij vol: Officier van Justitie Sander van Wirken, wetenschappers als Stephan Snelder, Yarin Eski en Bernard ter Haar en niet te vergeten journalist/diepgraver Bart de Koning van Follow The Money.

Wil jij er als (oud-)politiemedewerker op 30 januari bij zijn in de HUB50? Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar wacht niet te lang. Voor je het weet zitten we vol. KLIK HIER om je vandaag nog aan te melden!

LET OP: NPB-leden die met OV of eigen vervoer komen kunnen reiskosten declareren.