28 november 2017

Vakbondsactie Noord-Nederland #Politiepensioen

Vandaag leggen politiemensen in Noord-Nederland twee uur lang het werk neer om een vakbondsbijeenkomst bij te wonen over hun wegbezuinigde mogelijkheden om vervroegd met werken te stoppen.

De NPB en de andere bonden willen dat het nieuwe kabinet een eind maakt aan de wettelijk-fiscale blokkades die de afgelopen vijftien jaar zijn opgeworpen om een goed (vroeg)pensioen voor politieambtenaren onmogelijk te maken. Ook moet voor de financiering structureel extra arbeidsvoorwaardengeld beschikbaar worden gesteld.

De politiebonden hebben dit jaar op meerdere momenten bij de politiek aangedrongen op maatregelen. Tijdens de verkiezingscampagne presenteerde de NPB alle politieke partijen bijvoorbeeld een Schijf van Vijf voor een gezond politiekorps, waarin ook werd aangedrongen op de terugkeer van de wegbezuinigde vroegpensioenvoorzieningen. Een inhoudelijke reactie vanuit de politiek is tot nu toe uitgebleven. Schijnbaar dringt de noodzaak nog altijd niet door.

Laat zien hoezeer dit onderwerp leeft op de werkvloer en kom ook naar Drachten! Klik hier om de actieposter te downloaden.

  • 15.00 - 17.00 uur
  • Kantine Meldkamer Noord-Nederland, Noorderend 4
  • Drachten
Meer over:
CAO
Pensioen