16 november 2018

NPB Themadag Ver-ander jezelf!

Bij de NPB vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor diversiteit en verdraagzaamheid, binnen en buiten de politie. Daarom vindt op vrijdag 16 november voor het derde jaar een themadag, ‘Ver-ander jezelf’ plaats, op de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid!

Meld je aan!

Waar staat deze dag voor?
Samenleven en -werken met en in andere culturen vraagt een aanpassing van iedereen, met respect als sterke basis. Verdraagzaamheid in onze samenleving is dan ook essentieel. Daarom wordt er onder de vlag van UNESCO al sinds 1996 op 16 november de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid gehouden.

De themadag van dit jaar staat in het teken van inspirerende verhalen en ervaringen van diverse sprekers die betekenis geven aan wat verdraagzaamheid en verandering voor hen betekent. En nemen zij je mee vanuit verschillende invalshoeken en werelden op de mooie locatie van het vakbondsmuseum De Burcht in Amsterdam. In een tijd waar maatschappelijke spanningen groeien, wil de NPB haar steentje blijven bijdragen, aan respect en de samenwerking tussen verschillende disciplines en culturen binnen en buiten de politie.

Het definitieve programma wordt uiterlijk een week voor de themadag op de site bekend gemaakt en naar de deelnemers verstuurd. We kunnen al wel twee sprekers met een bijzonder verhaal aankondigen: Joseph Oubelkas en Shielta Ramautarsing. Wij kijken uit naar de ontmoeting en om je te verwelkomen op 16 november!

Meld je aan!

Meer collega's enthousiast maken? Download de poster en hang het op!

Joseph Oubelkas inspireert mensen met zijn verhaal
In december 2004 wordt het comfortabele leven van Joseph Oubelkas totaal op zijn kop gezet. Van jonge ondernemer met een succesvol eigen bedrijf, verandert hij in een gevangene in Marokko. Joseph zat van 2004 tot 2009 onschuldig vast. Deze ervaring heeft grote impact om hem. Toch zorgt hij ervoor dat hij weer in zijn kracht komt te staan. Deze voorstelling is verre van een gewone lezing, maar een lezing met een ongelooflijk verhaal; een lezing die je moét meemaken.

Shielta Ramautarsing
Verdraagzaamheid is een thema dat Shielta Ramautarsing aan het hart ligt vanuit haar persoonlijke levenservaringen. Het is haar missie om te bewerkstelligen dat mensen beter leren kijken naar wie de Ander in de kern is, in plaats vanuit oordeel een mening over de Ander te vormen. Ieder mens is uniek en draagt het nodige aan levenservaringen bij zich. Deze kracht naar voren laten komen is wat Shielta drijft. Vanuit inzichten die zij opdeed in haar eigen levensverhaal neemt ze je mee in een transformatieproces om angst om te buigen naar kracht. Ook laat ze je ervaren hoe het is om werkelijk in verbinding te zijn met de Ander.

Shielta heeft enkele jaren geleden haar eigen coachings- en trainingsbureau opgericht, na bijna 20 jaar leidinggevende ervaring. De door haar ontwikkelde Wij, Zij & Ik methodiek, maakt je bewust dat jezelf de sleutel tot verandering bent. Shielta is tevens auteur van het boek: De kracht van Zijn wie je bent.

Boris Dittrich
Schrijver, Nederlands mensenrechtenactivist en oud-politicus (D66) Boris Dittrich is bekend als een politicus die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkomt en zich inzet voor de rechten van lhbt'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders). Sinds 2007 werkt hij als Directeur pleitbezorging (Advocacy Director) Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Boris vertelt onder andere over verdraagzaamheid voor mensen met een andere geaardheid.

Dagmar Oudshoorn-Tinga
Dagmar Oudshoorn, oud-burgemeester van Uithoorn is sinds 1 maart van dit jaar Hoofd Operatiën van de Amsterdamse politie en lid eenheidsleiding Amsterdam. Hierdoor heeft ze de bestuurlijke kant gezien, maar ook de rauwere kant van de samenleving. Dagmar vertelt over haar ervaringen en over hoe zij verdraagzaamheid ervaart in haar werk bij de politie.

Geertje van Hoogdalem
Als projectleider vertrouwenswerk bij de Nationale Politie is Geertje betrokken bij diverse onderzoeken naar het verbeteren van de integriteit de organisatie. Daarnaast is ze dominee en wil ze een positief geluid laten horen over verdraagzaamheid.

Meld je aan!

Meer over:
Vereniging